Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Έκθεση «Συμβόλων Ίχνη»

Η Press Services θα παρακολουθήσει από κοντά τη νέα έκθεση της Κατερίνας Γρόλλιου – Παπακυριάκου με τίτλο «Συμβόλων Ίχνη», η οποία θα διαρκέσει από τις 17 ως τις 28 Μαΐου και θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πεντέλης (Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, τέρμα οδού Λόρδου Βύρωνος, πρόσβαση από Δουκίσσης Πλακεντίας, προέκταση Κλεισθένους). Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι τελευταίες χειροποίητες δημιουργίες της καλλιτέχνιδας στο κόσμημα, στην γλυπτική και τη ζωγραφική.

Η έκθεση «Συμβόλων Ίχνη» αποτελεί, σύμφωνα με τη δημιουργό, έναν συνδυασμό ανάγλυφης ζωγραφικής, κοσμήματος και γλυπτικής, που πλαισιώνεται με ποίηση και εκφράζει ενιαία το θέμα. Τρεις διαφορετικές εκφράσεις τέχνης, που έχουν κοινό θέμα  έμπνευσης, προέρχονται από την ίδια καλλιτέχνιδα και εικονογραφούν τα ποιήματά της. Ο συνδυασμός αυτός δίνει την εικόνα ενός τριγώνου με παρεμφερείς αλλά διαφορετικές γωνίες, που έρχεται να συμπληρώσει ο λόγος μέσα από την ποίηση. Το αποτέλεσμα είναι μια ατμόσφαιρα με έντονη την προσωπικότητα του θέματος των συμβόλων, της μνήμης και του παραμυθιού. «Κάθε μορφής νέο δημιούργημα δίνει υπόσταση σε μνήμες, διατηρεί το ταξίδι και εκτονώνει την ψυχή. Ένα ταξίδι μυστικό στη μέθη μιας εσωτερικής αναδρομής», όπως εξηγεί η Κατερίνα Γρόλλιου, ακολουθώντας τα ίχνη των δικών της συμβόλων.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 17 Μαΐου στις 19:30. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πεντέλης, κ. Πάρις Κυριακόπουλος. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό δρώμενο, το οποίο θα περιλαμβάνει απαγγελία ποιημάτων από την ποιητική συλλογή της Κατερίνας Γρόλλιου με τίτλο «Μνήμης Μονοπάτια» (εκδόσεις ΕΨΙΛΟΝ) από τους ηθοποιούς Θανάση Γκόφα και Εύη Κουλαμά. Η απαγγελία των ποιημάτων θα γίνει με τη συνοδεία μουσικής του Ιωάννη Ανδριώτη. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό και νέες ποιητικές δημιουργίες της καλλιτέχνιδας, οι οποίες αναμένεται να εκδοθούν σύντομα. Την έκθεση θα πλαισιώνει παράλληλη προβολή video art με έργα της κ. Γρόλλιου. Οι επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης (ώρες λειτουργίας: καθημερινά, 12:00 – 22:00) θα μπορούν να αγοράζουν έργα της δημιουργού και να έρχονται σε επαφή μαζί της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: